fbpx
Motorrijden en ondernemen hebben meer gemeen dan je misschien zou denken. Allebei vragen ze om voorbereiding, het stellen van doelen en vereisen vastberadenheid om die doelen te bereiken. Laten we eens kijken naar een aantal overeenkomsten tussen deze twee.
ondernemen is als motorrijden

Voorbereiding is key

Bij het motorrijden is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden voordat je de weg op gaat. Je moet zorgen dat je de juiste uitrusting hebt, zoals een helm, jas en handschoenen, en dat je motor in goede staat verkeert. Ook moet je een route plannen, zodat je niet verdwaalt en weet waar je naartoe gaat.

Bij het ondernemen is voorbereiding net zo belangrijk. Je moet een goed plan opstellen en jezelf afvragen wat je wilt bereiken. Welke doelen heb je voor ogen en hoe ga je deze bereiken? Ook moet je ervoor zorgen dat je over de juiste middelen beschikt, zoals website, laptop, beeldmateriaal en mogelijk ook geld en personeel, om je doelen te bereiken.

Doelen stellen en bereiken

Bij het motorrijden is het doel vaak om van A naar B te komen, maar soms wil je ook gewoon genieten van de rit. Je hebt waarschijnlijk ook wel eens een doel gesteld, zoals het rijden van een bepaalde afstand of het nemen van een uitdagende route. Soms bereik je deze doelen en soms ook niet, maar het gaat ook om de route die je aflegt om bij je doel te komen.

Bij het ondernemen is het ook belangrijk om doelen te stellen en deze daadwerkelijk te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een bepaalde omzet wilt behalen of dat je een nieuwe markt wilt betreden. Net als bij het motorrijden is het niet altijd mogelijk om je doel te bereiken (soms schiet je tekort en soms schiet je er ruim voorbij), maar de weg ernaartoe is minstens zo belangrijk.

De route naar je doel

Of je nu aan het motorrijden bent of aan het ondernemen, het gaat altijd om de route die je aflegt om bij je doel te komen. Soms zijn er obstakels die je moet overwinnen, zoals slechte weersomstandigheden bij het motorrijden of onverwachte uitdagingen bij het ondernemen. Het gaat er dan om dat je flexibel bent en een alternatieve route kunt vinden om je doel alsnog te bereiken.

Bij het motorrijden en ondernemen draait het dus niet alleen om het stellen en bereiken van doelen, maar ook om de reis er naartoe. Het vergt voorbereiding, vastberadenheid en flexibiliteit om succesvol te zijn in beide activiteiten. En net als bij het motorrijden geldt ook bij het ondernemen: geniet van de reis!

Ik ben Bianca van der Zwet, Profit First Professional, jouw externe CFO of cijfer-partner.

Ik help je graag met het bereiken van jouw doelen zoals meer winst, meer rust en meer automatiseren. Dit kan via mijn groepsprogramma ‘Groeien met Winst’, 1-op-1 trajecten op maat of een VIP dag (maatwerk).

Bianca van der Zwet werkt met ondernemers aan het vergroten van de winst en het versimpelen van het bedrijf o.a. door het gebruik van de Profit First Methode

Groepsprogramma 'Groeien met Winst'

 

Wil jij met een goed plan en een goede voorbereiding jouw route naar een winstgevend bedrijf bepalen. Maar vooral ook het einddoel behalen?

Kom samen met gelijkgestemde ambitieuze werken aan jouw bedrijf.

0